Honden... mijn lust en mijn leven!

Mijn eerste 2 honden waren Dogo Argentino’s, ook wel bekend als de Argentijnse Mastiff of Argentijnse dog. Het zijn vrij grote en zeer krachtige honden. 

Het trainen van honden heb ik altijd met veel plezier gedaan. Omdat ik meer wilde dan alleen trainen, besloot ik een opleiding te volgen tot Kynologisch Instructeur. Na het behalen van mijn diploma opende ik een eigen hondenschool, genaamd Perle de L’amitié en geef ik les aan kleine groepjes honden en hun eigenaren. 

Ik geef groepslessen en trainingen aan puppy’s en pubers van alle hondenrassen. Daarnaast geef ik Trick N Train lessen, dat is een training waarbij je een leuke en vrije manier met je hond bezig bent en o.a. ook truckjes aanleert en dat zorgt voor een betere band. Het is een heel mooie aanvulling op een reguliere training, omdat het je hond leert zelf na te denken. Ook geef ik privélessen voor honden met gedragsproblemen of voor hondeneigenaren die gewoon liever één op één contact willen.

Daarnaast train ik ook met mijn Miniatuur Bull Terriërs. Ze  hebben samen 12 Trick Dog titels en mijn reu heeft een veelbelovende kans om de Champion Trick Dog Title te behalen.

(Miniatuur) Bull Terriërs trainen
MIjn reu Sibeau liep een dierenartstrauma op. De dierenarts kon niet meer bij hem in de buurt komen. In de loop van tijd werd het alleen maar extremer en vertoonde hij ook op andere locaties angst. Ik ging op zoek naar hulp en kwam terecht bij Anya Perrée (Kynologisch Instructeur, speurhonden instructeur en Master Class Coach van de KNPV en heeft veel ervaring met probleemhonden). Samen hebben we een stappenplan opgesteld om Sibeau te begeleiden in zijn trauma. Ook had ik contact gezocht met Kelly Thorburn, een Canadese hondentrainster voor de filmindustrie en Tv-commercials. Met het stappenplan van Anya en de handige tips die ik van Kelly ontving, heb ik ruim een half jaar intensief getraind met Sibeau. Hij accepteert nu weer een behandeling van een dierenarts.

Sibeau (reu) heeft mij gestimuleerd om ook Bull Terriërs te trainen en met succes! 

Onze kennel
Samen met mijn man delen we de passie van honden trainen (hij in de africhting van Politiehonden). Tevens fokken we ook met onze rassen de Mechelse Herders en de Miniatuur Bull Terriër in onze kennel Perle de L'amitié.

Schermafbeelding 2023 06 23 om 15.27.16

"Aanleren is de sleutel tot succes. Afleren of corrigeren is in veel gevallen gedoemd te mislukken".

Mijn missie

Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur  en leer hondeneigenaren hoe ze contact maken met hun hond want zonder contact ben je nergens. En minstens zo belangrijk: hoe een hond contact maakt met jou als baasje. Dat is de belangrijkste basis voor een succesvolle opvoeding.

Het belangrijkste wat ik probeer over te brengen tijdens mijn trainingen is dat hondeneigenaren hun hond begrijpen, en de signalen herkennen waarmee een hond communiceert. Als hond en hondeneigenaar elkaar begrijpen kunnen ze op een prettige manier met elkaar omgaan. Honden moeten onze communicatie ook leren en dat kúnnen ze!! 

Grenzen aangeven hoort ook bij het begeleiden. Zodra hondeneigenaren
de signalen van hun hond goed herkennen, kunnen ze op tijd de grens aangeven met subtiele handelingen. Dan heb je geen correctie nodig ;-)

Positieve Trainingsmethodes

Ik train pups/honden graag vanuit hun eigen initiatief en keuzes. Dat is namelijk de beste motivatie! Uiteraard bepaal je als baasje wel de spelregels.
Als je kunt motiveren, kun je een hond ook iets leren! 

Finger- versus footprint  

Geen mens, hond (of probleemgedrag) is het zelfde. Dus is het belangrijk om de motivatie (of ware oorzaak van een probleem) te vinden en hier de training of therapie op af te stemmen. MAATWERK dus! 

Mijn opleidingen & cursussen

  • Kynologisch Instructeur (HACR 2021)
  • De Gelukkige Hond (HACR 2022)